mandag 9. april 2007

Merkelig igrunn

Påska e ei vakker tid altså!
Ej syns berre det e så ufattelig trist at ferien snart e slutt!
Tia går så altfor fort åsså får en ikkje tid til nokken ting nesten!
(ja ej lika utropstegn etter viktige setninga)

Dinna påska he vært ekstra spesiell for mej:
For d første så mista ej den siste av besteforeldra mine den 1.April (han sovna stille inn, og ej e sikker på at han e frelst -heldigvis) Men uansett så e det jo forfærdelig trist..
Og for det andre så blei ej tante til ei fantastisk skjønn jente (Amalie) akkurat den samme dagen! (alle i familien trudde det va en aprilspøk når Inger Anna sa ho va på vei til sjukehuset, men der tok vi altså feil) -så vi visste ikkje heilt om vi skulle glede oss eller vær lei oss.. skikkelig merkelig altså!
Og sånn he det egentlig vør heile påska. Ska bli litt deilig å komme tilbake til skulen å begynne på "det vanlige livet" igjen.. Men først e det begravelse i Bergen.

Egentlig så e det jo nettopp ditta heile påska handla om! Døden og livet.
Når Jesus døde på korset for mej så overvant han også døden, nettopp fordi han stod opp igjen! Derfor kan ej leve livet med han og sleppe å være redd for å dø! Ekje det fantastisk!? -Påskemorgen slukker virkelig sorgen altså!


Ej leste faktisk på heimesida til Benedicte, (under den lista
med unyttig informasjon) at det e mange menneske som e meir redd for edderkoppa enn for å dø! Først så tenkte ej at ditta va veldig merkelig. Kossen kunne folk være så redd for edderkoppa liksom.. men så kom ej på at d kanskje va omvendt. Kanskje va dei så lite redd for å dø at edderkoppa blei skumlare! Og ej må nok sei at ej faktisk høyre med til den siste gruppa. For edderkoppa e ej jo igrunn litt redd for! Når ej tenke mej godt om så må ej sei det at ej ikkje e redd for å dø! Det e skikkelig deilig egentlig! Ikkje det at ej berre kan kaste mej utfor et stup også håpe at ej kjem rett inn i himmelen. Men ej veit at Gud he kontrollen i livet mitt, og då kan ej berre slappe av. Uansett kor masse vondt ej oppleve, eller kor masse bra som skjer, så vil alt virke til det gode for den som elska Gud! (rom 8,28)

Derfor e ej så gla i påska! hadde det ikkje vært for det Jesus gjorde der, så hadde ej virkelig hatt grunn til å være redd for døden! Men heldigvis treng ikkje ej det!

-nyt livet


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehey! Jeg stjal Linas kommentar-jomfrudom! *Alle er sjalu*

Ha en fin dag, Lina!

Koz&klemz fra din kjære ;)

Lillian sa...

Hei Lina! Såå hærlig ei jente! No he du både jente å gutt;) Hærlig!

Ja, du he virkelig fått oppleve d som påska handla om. Døden å live, men viktigst av alt e å huske på, han ekje dø, han he faktisk evig liv i himmelen =)
Ej e utrulig gla i dej lille venn! <3 <3

Ida Mari sa...

Flott side du he skaffa dej Lina!
Glad i dej, so snakkast me snart :)

Lina sa...

Gla i dokke også mine kjære venna!
så kosli at dokke stakk innom:) Glede mej til å sjå dokke alle igjen!